Bezvaječné nadýchané koláčky
Recepty, MoučníkySuroviny
- 300 g polohrubé mouky
- 200 g hladké mouky
- 200 g majonézy
- 250 ml mléka
- 2 lžíce cukru
- 3/4 kostky droždí
- citronová kůra
- vejce na potření
- sůl
- Náplně:
- povidla
- tvaroh
- mák
- plátky mandlí
Postup Bezvaječné nadýchané koláčky
Postup přípravy receptu
-
Z vlahého mléka, trošky cukru a droždí uděláme kvásek a necháme 10 minut vykynout. Do mísy dáme prosáté mouky, majolku, cukr, kůru, sůl a kvásek. Vypracujeme hladké a nelepivé těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme cca hodinku kynout.
Mezitím připravíme náplně. Vykynuté těsto dáme na vál, propracujeme a oddělujeme kousky. Zpracujeme do kuličky a dáme plech s pečícím papírem. Necháme deset minut kynout. Do každé kuličky uděláme důlek a potřeme rozšlehaným vejcem.
Lžičkou klademe náplň a na to plátky mandlí. Necháme dalších cca 7-8 minut kynout. Pečeme v rozehřáté troubě na 200 stupňů dozlatova. Řiďte se zkušeností ze svou troubou. Hotové koláčky dáme na mřížku a necháme vychladnout.