Bezvaječné nadýchané koláčky

Recepty, Moučníky

Suroviny

300 g polohrubé mouky
200 g hladké mouky
200 g majonézy
250 ml mléka
2 lžíce cukru
3/4 kostky droždí
citronová kůra
vejce na potření
sůl
Náplně:
povidla
tvaroh
mák
plátky mandlí

Postup přípravy receptu

  1. Z vlahého mléka, trošky cukru a droždí uděláme kvásek a necháme 10 minut vykynout. Do mísy dáme prosáté mouky, majolku, cukr, kůru, sůl a kvásek. Vypracujeme hladké a nelepivé těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme cca hodinku kynout.

  2. Mezitím připravíme náplně. Vykynuté těsto dáme na vál, propracujeme a oddělujeme kousky. Zpracujeme do kuličky a dáme plech s pečícím papírem. Necháme deset minut kynout. Do každé kuličky uděláme důlek a potřeme rozšlehaným vejcem.

  3. Lžičkou klademe náplň a na to plátky mandlí. Necháme dalších cca 7-8 minut kynout. Pečeme v rozehřáté troubě na 200 stupňů dozlatova. Řiďte se zkušeností ze svou troubou. Hotové koláčky dáme na mřížku a necháme vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!