Fofr bezvaječné šťavnaté řezy (nejen) z remosky

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto do formy o průměru 22 - 24 cm:
1 kelímek bílého jogurtu 120 g (použita sladká activia)
1 kelímek cukru krupice (lze samozřejmě ubrat)
1 kelímek polohrubé mouky
1/2 lžičky sody
1 plná lžička kakaa
Krém:
200 - 250 ml 33% smetany ke šlehání
250 g měkkého tvarohu (ve vaničce)
1 vanilkový cukr
2 - 3 lžíce moučkového cukru
Dále dle chuti:
čerstvé nebo kompotované ovoce dle chuti
kokos
čokoláda
kakao
skořicový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Dortovou formu, malý pekáček nebo remosku s průměrem 22 - 24 cm vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.

  2. Jogurt nalijeme do mísy, přisypeme stejně velký kelímek cukru (lze samozřejmě i ubrat) a polohrubé mouky smíchané se sodou a kakaem.

  3. Vše důkladně promícháme, nalijeme do připravené formy nebo remosky a buď vložíme do předehřáté trouby na 170 - 180 stupňů nebo zaklopíme remosku, zapneme a pečeme cca 20 minut. Vyzkoušíme špejlí, zda těsto nelepí a necháme zchladnout.

  4. Během chladnutí vyšleháme smetanu s moučkovým cukrem na šlehačku a následně krátce vešleháme tvaroh s vanilkovým cukrem. Pokud chceme ovoce (broskve, meruňky, jahody, borůvky, maliny...) přímo v krému, pokrájíme ho (jen to větší) na menší kusy a vmícháme do krému. Chceme-li řezy kokosové přidáme s tvarohem i hrst kokosu...

  5. Krém naneseme na vychladlý korpus (ten můžeme pro obměnu pokapat likérem nebo rumem, není to ale vůbec nutné), urovnáme a dle chuti a vlastní fantazie dozdobíme kakaem, strouhanou čokoládou skořicovým cukrem, ovocem...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!