Bezlepkový chléb s maniokovou moukou a lněným semínkem
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 450 ml vlažné vody
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce jablečného octa
- 2 lžičky cukru
- 2 lžičky soli
- 75 g maniokové škrobové mouky
- 125 g bezlepkové mouky Jizerka
- 250 g bezlepkové mouky Marks and Spencer
- 2 lžíce instantní bramborové kaše
- 2 lžíce mletého lněného semínka
- 2 lžíce celého lněného semínka
- 1 lžička chlebového koření
- 1,5 lžičky sušeného droždí
Postup Bezlepkový chléb s maniokovou moukou a lněným semínkem
Postup přípravy receptu
-
Do pekárny nalijeme vlažnou vodu, ocet, olej, sůl a cukr.
Sypké suroviny nejdříve promícháme v misce a poté je přidáme do pekárny.
Nakonec na mouku nasypeme sušené droždí.
Pečeme na program Rychlý, Sprint nebo jiný krátký program (měl by trvat přibližně 2 hodiny). Během prvních deseti minut pomocí gumové stěrky stíráme nepromíchané suroviny ze stěn nádoby a kontrolujeme, zda se směs míchá v celém objemu. Pokud ne, můžeme pekárně pomocí stěrky trochu pomoct.
Po upečení chléb opatrně vyklopíme a necháme vychladnout na mřížce.