Červené zelí s rebarborou (kapusta czerwona z rabarbarem)
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 700 g červeného zelí (menší hlávka)
- 4 PL omastku
- 1 PL mouky
- 3 – 4 lodyhy rebarbory
- 1 dl vřící vody - s vodou opatrně, jen dle potřeby
- cibule
- sůl
- cukr
Postup Červené zelí s rebarborou (kapusta czerwona z rabarbarem)
Postup přípravy receptu
-
V rendlíku rozehřeji omastek, přidám pokrájenou cibuli, nechám zesklovatět.
Přidám pokrájené červené zelí (odstranil jsem košťál a hrubé nervy.) Podliji trochou vřící vody. Osolím a nechám dusit.
Na pánvi rozpálím mírně omastku, restuji rebarboru, zapráším moukou, mírně přismahnu a přidám do zelí.
Podusím vše k měkkosti, dochutím a podávám. Kdo je ve při s moukou, může jen restovat rebarboru, vrazit ji do rendlíku a přidat jemně nastrouhaný brambor.