Jarní kedlubny podle pana Sapíka

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

2 kedlubny
80 g zeleného hrášku
1 dl bílého vína
sůl
muškátový oříšek
bílý pepř
citronová kůra
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Dáme vařit vodu na spaření nakrájených kedluben. Přidáme cca 1 dcl bílého vína, trochu cukru a soli.

  2. Kedlubny oloupeme a nakrájíme na hranolky. Když voda začne vařit, dáme je spařit. Poté odstavíme a slijeme.

  3. Na pánev dámě trochu másla, rozpustíme a dáme orestovat spařené kedlubny. Přidáme trochu citrónové kůry, muškátového oříšku a zelený hrášek. Chvilku restujeme.

  4. Podáváme teplé jako přílohu. Já si to dal jako letní večeři samotné. Taky mi chutnalo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!