Jarní kedlubny podle pana Sapíka
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 2 kedlubny
- 80 g zeleného hrášku
- 1 dl bílého vína
- sůl
- muškátový oříšek
- bílý pepř
- citronová kůra
- máslo
Postup Jarní kedlubny podle pana Sapíka
Postup přípravy receptu
-
Dáme vařit vodu na spaření nakrájených kedluben. Přidáme cca 1 dcl bílého vína, trochu cukru a soli.
Kedlubny oloupeme a nakrájíme na hranolky. Když voda začne vařit, dáme je spařit. Poté odstavíme a slijeme.
Na pánev dámě trochu másla, rozpustíme a dáme orestovat spařené kedlubny. Přidáme trochu citrónové kůry, muškátového oříšku a zelený hrášek. Chvilku restujeme.
Podáváme teplé jako přílohu. Já si to dal jako letní večeři samotné. Taky mi chutnalo.