Kornoutky na zmrzlinu
Recepty, OstatníSuroviny
- 200 ml smetany ke šlehání
- l lžička vanilkové esence (nemusí být)
- 150 g cukr moučka
- 130 hladké mouky
- 1 lžička škrobové moučky (a ještě můžeme ochutit troškou skořice)
Postup Kornoutky na zmrzlinu
Postup přípravy receptu
-
Našleháme šlehačku s esencí do krémové hmoty, přidáme postupně cukr promíchaný s moukou, škrobem a případně skořicí. Vyšlehanou hmotu přikryjeme folií a necháme při pokojové teplotě odpočívat asi půl hodiny.
Mezitím si zhotovíme z tvrdšího papíru kornoutek a slepíme ho nebo sešijeme sešívačkou.
Nahřejeme vaflovač a pak klademe do středu 1 lžíci těsta. Zavřeme a pečeme asi minutu. Ještě horké namotáme na připravený papírový kornout, případně můžeme ještě zasunout do úzké sklenky a necháme vychladnout. Pokračujeme do vypotřebování těsta.