Bezlepkové švestkové koláčky (švestkové knedlíky ze spařené mouky)
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 150 g čirokové hladké mouky
- 150 g rýžové mouky
- 200 g Doves farm plain mouky + na podsypání
- 3 vejce
- 0,5 l mléka
- cca 30 g másla
- sůl
- švestky
Postup Bezlepkové švestkové koláčky (švestkové knedlíky ze spařené mouky)
Postup přípravy receptu
-
V míse promícháme všechny mouky. Mléko s máslem přivedeme k varu a spaříme jím mouky. Pořádně promícháme a necháme vychladnout.
Do vychladlé směsi přidáme špetku soli, 3 celá vajíčka a vymícháme těsto. Bude se lepit, to je naprosto v pořádku.
Vál nebo pracovní desku pomoučíme a z těsta vykrajujeme lžičkou kousky a házíme je na desku. Každý obalíme v mouce a zplacatíme. Na každou placičku dáme švestku a zabalíme. Pořádně zakulatíme a obalíme v mouce.
Knedlíčky dáváme do vařící vody a vaříme cca 8 minut od doby, kdy voda po vložení knedlíčků začne vřít. Na zkoušku vytáhneme jeden knedlíček a rozkrojíme ho, jestli je už hotový.
Sypeme mákem a cukrem a polijeme rozpuštěným máslem.