Bezlepkové rohlíky s tangzhongem
Recepty, Dietní receptySuroviny
- Na tangzhong:
- 30 g rýžové hladké mouky
- 85 ml vody
- Dále:
- 250 g bezlepkové mouky
- (zelená směs od Adveni Donuts&Croissant na kynutá těsta)
- 15 g čerstvých kvasnic
- 30 ml oleje
- 230 ml vody
- lžička soli
- lžička cukru nebo medu
- na posyp hrubá sůl, semínka
Postup Bezlepkové rohlíky s tangzhongem
Postup přípravy receptu
-
Na tangzhong smícháme v kastrůlku vodu a mouku a na velice mírném plameni umícháme gelovitou hmotu, kterou dáme vychladnout.
V hrnečku, cca v 5ti PL vlažné vody rozmícháme droždí, cukr a trochu mouky. Dáme k teplu vykynout.
V zadělávací míse rozmícháme mouku, sůl. Přidáme kvásek, vychladlý tangzhong, vodu a zpracujeme ručně a nebo v robotu.
Nakonec přidáme olej a vypracujeme hladší těsto.
Necháme kynout v teple tak dlouho, až těsto dvojnásobně nabude. Osvědčila se mi nahřátá mikrovlnka. Tam to kyne jedna radost.
Na trošku pomoučeném vále rozdělíme na 4 díly a vyválíme trojúhelníky.
Stáčíme od nejširší strany a ukládáme na plech.
Necháme ještě cca 20 min kynout.
Troubu nahřejeme na 240°C a rohlíky pečeme do zlatavé barvy.
Dáme vychladnout na mřížku.