Janiny nakládané kotlety

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 kotlety
1 malý bílý jogurt
1 vejce
2 vrchovaté lžičky kari
5 stroužků česneku
strouhanka na obalení
trochu oleje na osmažení
případně trochu soli
(marinádka má být více slaná, ono to maso natáhne)

Postup přípravy receptu

  1. Rozmícháme jogurt, přidáme kari, rozetřený česnek, vejce a vše pořádně promícháme. Vznikne hutná emulze, dle chuti dosolíme.

  2. Maso naklepeme a dáme do připravené marinády. Přikrejeme potravinářskou folii a necháme v lednici, nejlépe do druhého dne marinovat.

  3. Maso vyndáme tak, aby bylo ze všech stran obalené v marinádě a hned obalíme ve strouhance, hned smažíme na rozpálené pánvi dozlatova. Příloha hranolky, brambory atd.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!