Janiny věnečky
Recepty, MoučníkySuroviny
- 250 g hladké mouky
- 250 g másla
- 500 ml vody
- špatka soli
- 8 vajec
- krém
- 250 g másla
- 1000 ml mléka
- 4 vanilové pudinky
- 14 lžic cukru
- rum dle chuti
Postup Janiny věnečky
Postup přípravy receptu
-
Na mírném ohni a za stálého míchání rozpustíme máslo ve vodě do které jsme přidali předem špetku soli. Voda nesmí vařit!!!!
Pak přidáme mouku a stále mícháme asi 5 minut. vypadá to, že se těsto připaluje, ale je to tak v pořádku.
Těsto necháme vychladnout a pak přimícháme všechny vajíčka šlehačem, těsto musí být krásně hladké.
Na plech dáme pečící papír a na něj sáčkem děláme malá kolečka. Trouba asi 200 stupňů pečeme do zlatova.
Když na věnečky sáhnem měly by být tvrdé, hned po vyndání každý věneček rozřízneme, pak by to šlo špatně a drobilo by se.
Po vychladnutí plníme krémem.
Krém: uvaříme klasicky pudink, necháme vychladnout a vyšleháme s máslem. Na konec přidáme rum.