Janiny věnečky

Recepty, Moučníky

Suroviny

250 g hladké mouky
250 g másla
500 ml vody
špatka soli
8 vajec
krém
250 g másla
1000 ml mléka
4 vanilové pudinky
14 lžic cukru
rum dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Na mírném ohni a za stálého míchání rozpustíme máslo ve vodě do které jsme přidali předem špetku soli. Voda nesmí vařit!!!!

  2. Pak přidáme mouku a stále mícháme asi 5 minut. vypadá to, že se těsto připaluje, ale je to tak v pořádku.

  3. Těsto necháme vychladnout a pak přimícháme všechny vajíčka šlehačem, těsto musí být krásně hladké.

  4. Na plech dáme pečící papír a na něj sáčkem děláme malá kolečka. Trouba asi 200 stupňů pečeme do zlatova.

  5. Když na věnečky sáhnem měly by být tvrdé, hned po vyndání každý věneček rozřízneme, pak by to šlo špatně a drobilo by se.

  6. Po vychladnutí plníme krémem.

  7. Krém: uvaříme klasicky pudink, necháme vychladnout a vyšleháme s máslem. Na konec přidáme rum.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!