Bezlepkové nekynuté chlebové placky

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

směs na pečení chleba (kupovaná nebo doma namíchaná, BEZ droždí)

Postup přípravy receptu

  1. Zaděláme své oblíbené chlebové těsto, nepřidáváme však droždí a podle potřeby ubereme trochu tekutiny tak, aby těsto bylo tvárné a ne příliš lepivé.

  2. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme asi 15 minut odpočinout. Poté navlhčenýma rukama formujeme menší placičky, které co nejvíc zploštíme.

  3. Smažíme je nasucho na teflonové či litinové pánvi na střední plamen, až se na plackách vytvářejí zlatohnědé puchýřky.

  4. Placky podáváme teplé jen tak potřené máslem (rostlinným) a česnekem, případně jako přílohu k polévce či hlavnímu jídlu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!