Bezlepkové halušky s brynzou a kysaným zelím

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

7 středních spíše menších brambor (cca 3 opravdu velké)
1 hrnek hladké pohankové mouky
100 g brynzy
3 polévkové lžíce polotučného tvarohu (zakysaná smetana taky funguje)
2 cibule na tenké půlměsíčky
cca 2 plné hrsti kysaného zelí
70 g anglické slaniny na tenké proužky

Postup přípravy receptu

  1. Brambory jsem si nastrouhala úplně na jemno, na té vystouplé, pyramidové části struhadla, smíchala jsem je s moukou a do osolené vody jsem malou lžičkou tvořila a pak házela malé halušky (prvně jsem zkoušela po jednom, dokud nebylo dost mouky, aby se nerozvařovaly). Samozřejmě pokud máte takový ten cedník na halušky, doporučuji použít.

  2. Po vyplavání jsem je nechala ještě 2minutky povařit a pak jsem je lovila sítkem a házela do připraveného hrnce se studenou vodou. Nakonec jsem je zcedila a nechala okapat.

  3. Na pánvi jsem si osmahla slaninu, kterou jsem pak dala bokem.

  4. Po slití trochy tuku jsem na pánev dala osmahnout cibulku, dokud nezačala chytat krásně karamelovou barvu.

  5. Větší půlku cibule jsem dala bokem ke slanině a ke zbytku jsem přimíchala zelí. Které, když se pořádně prohřálo, jsem též dala bokem.

  6. Do té samé pánve jsem dala halušky a trochu jsem je na pánvičce opekla, dokud nebyly horké.

  7. Pak jsem vypnula hořák a k haluškám vmíchala brynzu rozmíchanou v tvarohu.

  8. Halušky jsem rozdělila na 2 talíře, kolem dokola pokladla zelí a vrch jsem ozdobila cibulkou a slaninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!