Bezlepková velikonoční bábovka (nebo s lepkem)
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 5 vajec
- 150 g cukru moučka
- 150 g mouky já dávám Schär (nebo půl pohankové a půl Schär)
- 1 vanilkový cukr
- 1 prášek do pečiva
- 30 g oříšků
- 30 g rozinek
- 30 g čokolády
Postup Bezlepková velikonoční bábovka (nebo s lepkem)
Postup přípravy receptu
-
Ušleháme tuhý sníh z bílků, přidáme do něj 70 g cukru a vyšleháme opět do tuha. Žloutky utřeme s 80 g cukru, přidáme vanilkový cukr a třeme do zahuštění.
Mouku s práškem do pečiva promícháme, vsypeme do utřených žloutků a lehce měchačkou vmícháváme i tuhý sníh. Oříšky, rozinky a čokoládu nastrouháme, nebo rozdrtíme, přidáme do těsta, opět krátce promícháme.
Směs nalijeme do formy, kterou jsme si předem vymazali sádlem a vysypali strouhankou. Pečeme při 180°C zhruba 40 minut do hněda.
Následně vyklopíme a po vychladnutí pocukrujeme, prostředek bábovky vysypeme barevnými bonbóny a další dozdobení již doladíme každý na svém svátečním stole.