Rillettes z pečeného bůčku

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

300-400 g pečeného bůčku
1 velká cibule
3-4 stroužky česneku
pikantní hořčice - nemusí být
sůl
pepř
sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájenou cibuli zpěníme na lžíci sádla. Po té přidáme česnek na plátky a po chvíli nakrájený bůček na malé kousky i s výpekem.

  2. Solte až na konec bude-li třeba, výpek bývá slaný dost, Maso přikryjeme poklicí a necháme mírně bublat cca 45 minut. Musí se úplně rozpadat.

  3. Nakonec šťouchadlem na brambory maso rozmačkáme. Podle potřeby přidáme sádlo, aby se směs dobře roztírala. Dochutíme případně solí nebo pepřem a necháme vychladit. Mažeme nejlépe na domácí chleba a sypeme cibulí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!