Rillettes z pečeného bůčku
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 300-400 g pečeného bůčku
- 1 velká cibule
- 3-4 stroužky česneku
- pikantní hořčice - nemusí být
- sůl
- pepř
- sádlo
Postup Rillettes z pečeného bůčku
Postup přípravy receptu
-
Nakrájenou cibuli zpěníme na lžíci sádla. Po té přidáme česnek na plátky a po chvíli nakrájený bůček na malé kousky i s výpekem.
Solte až na konec bude-li třeba, výpek bývá slaný dost, Maso přikryjeme poklicí a necháme mírně bublat cca 45 minut. Musí se úplně rozpadat.
Nakonec šťouchadlem na brambory maso rozmačkáme. Podle potřeby přidáme sádlo, aby se směs dobře roztírala. Dochutíme případně solí nebo pepřem a necháme vychladit. Mažeme nejlépe na domácí chleba a sypeme cibulí.