Bezé roláda s banánem

Recepty, Moučníky

Suroviny

17 dkg cukru krupice
26 dkg bílků
7 dkg hladké mouky
7 dkg mletých ořechů - vlašské, nebo lískové
cukr moučka
2 šlehačky
3 banány

Postup přípravy receptu

  1. Ušleháme z bílků tuhý sníh, přidáme cukr krupici a opět šleháme.

  2. Smícháme hladkou mouku s mletými ořechy a postupně lehce vmícháme do ušlehaného sněhu s cukrem.

  3. Plech vyložíme pečícím papírem a směs rovnoměrně rozetřeme na papír, lehce posypeme práškovým cukrem.

  4. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 220 stupňů 5 minut. Necháme vychladnout.

  5. Upečený plát převrátíme na druhý pečící papír a pečící papír z těsta odstraníme. Plát potřeme ušlehanou šlehačkou, na šlehačku položíme banány a srolujeme pomoci spodního pečícího papíru. Dáme do lednice, po cca 1 hodině roládu potřeme zbývající šlehačkou, posypeme případně čokoládou, ozdobíme dle libosti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!