Bezé roláda s banánem
Recepty, MoučníkySuroviny
- 17 dkg cukru krupice
- 26 dkg bílků
- 7 dkg hladké mouky
- 7 dkg mletých ořechů - vlašské, nebo lískové
- cukr moučka
- 2 šlehačky
- 3 banány
Postup Bezé roláda s banánem
Postup přípravy receptu
-
Ušleháme z bílků tuhý sníh, přidáme cukr krupici a opět šleháme.
Smícháme hladkou mouku s mletými ořechy a postupně lehce vmícháme do ušlehaného sněhu s cukrem.
Plech vyložíme pečícím papírem a směs rovnoměrně rozetřeme na papír, lehce posypeme práškovým cukrem.
Pečeme v předem vyhřáté troubě na 220 stupňů 5 minut. Necháme vychladnout.
Upečený plát převrátíme na druhý pečící papír a pečící papír z těsta odstraníme. Plát potřeme ušlehanou šlehačkou, na šlehačku položíme banány a srolujeme pomoci spodního pečícího papíru. Dáme do lednice, po cca 1 hodině roládu potřeme zbývající šlehačkou, posypeme případně čokoládou, ozdobíme dle libosti.