Bažantí prsa na jalovci

Recepty, Jiné maso

Suroviny

4 ks bažantích prsou bez kosti
8 kuliček jalovce
2 stroužky česneku
2 silnější plátky slaniny
olivový olej
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Bažantí prsa očistíme od případných zbytků kostí a tuku.

  2. Prsa lehce potřeme olivovým olejem, osolíme a posypeme v hmoždíři rozdrceným jalovcem.

  3. Utřeme dva stroužky česneku a lehce je vmasírujeme do bažantích prsou.

  4. Dáme uložit do chladu nejlépe do druhého dne.

  5. Po uležení si ukrojíme dva silnější plátky prorostlé slaniny a ozdobně si ji nakrojíme přes kůži.

  6. Rozpálíme steakovou pánev a vložíme na ni naložená bažantí prsa, plátky slaniny a řezem dolů přepůlenou čerstvou cibuli. Vše společně opékáme, dokud prsa nejsou propečena a na povrchu krásně zlatá.

  7. Po opečení prsa vložíme do připraveného alobalu, dobře zabalíme a necháme tzv. dojít.

  8. Servírujeme jen se šťávou, která se uvolnila při dojití v alobalu a opečeným plátkem slaniny. Výbornou přílohou jsou pečené rozmarýno-česnekové brambory bohatě sypané kmínem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!