Bažantí prsa na jalovci
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 4 ks bažantích prsou bez kosti
- 8 kuliček jalovce
- 2 stroužky česneku
- 2 silnější plátky slaniny
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup Bažantí prsa na jalovci
Postup přípravy receptu
-
Bažantí prsa očistíme od případných zbytků kostí a tuku.
Prsa lehce potřeme olivovým olejem, osolíme a posypeme v hmoždíři rozdrceným jalovcem.
Utřeme dva stroužky česneku a lehce je vmasírujeme do bažantích prsou.
Dáme uložit do chladu nejlépe do druhého dne.
Po uležení si ukrojíme dva silnější plátky prorostlé slaniny a ozdobně si ji nakrojíme přes kůži.
Rozpálíme steakovou pánev a vložíme na ni naložená bažantí prsa, plátky slaniny a řezem dolů přepůlenou čerstvou cibuli. Vše společně opékáme, dokud prsa nejsou propečena a na povrchu krásně zlatá.
Po opečení prsa vložíme do připraveného alobalu, dobře zabalíme a necháme tzv. dojít.
Servírujeme jen se šťávou, která se uvolnila při dojití v alobalu a opečeným plátkem slaniny. Výbornou přílohou jsou pečené rozmarýno-česnekové brambory bohatě sypané kmínem.