Brusinkové kuře se žampiony
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 kuře - rozporcované
- 200 g anglické slaniny
- 1 cibule
- 120 g čerstvé žampiony nebo sterilované, cca
- 150 g brusinkového kompotu - ovoce se šťávou
- 100 ml smetany ke šlehání
- tymián
- pepř mletý
- sůl
- hladká mouka - není nutná
Postup Brusinkové kuře se žampiony
Postup přípravy receptu
-
Kuře naporcujeme, osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. Porce vložíme do pekáčku s pokrájenou cibulí, slaninou, žampiony a brusinkovým kompotem. Zakryjeme poklicí a dusíme cca 35 minut, pak odklopíme, přidáme smetanu a dle potřeby podlijeme. Dopečeme doměkka a dozlatova.
Výpek můžeme zahustit lžičkou hladké mouky rozmíchané ve trošce vývaru, pokud máme rádi více omáčky, ale nutné to není. Záleží i na tom, jakou přílohu ke kuřeti zvolíme.
Přílohu můžeme zvolit dle chuti: brambory, kaše, těstoviny, rýže, noky.