Bažantí prsíčka po pařížsku
Recepty, Jiné masoSuroviny
- Na bažantí prsíčka:
- ze dvou bažantů prsíčka
- olej na smažení
- máslo na polití
- Těstíčko:
- 2 žloutky
- 2 dl mléka
- 0,5 dl bílého vína
- a 100 g hladké mouky ušleháme v misce
- Francouzský salát:
- 200 g vařené mrkve
- 150 g vařeného celeru
- 140 g den předem uvařených brambor
- 150 g sterilizovaného hrášku
- 100 g sladkokyselých okurek
- 210 g majonézy
- 20 g octa
- 0,5 g mletého černého pepře
- 10 g soli
- 10 g krupicového cukru
- 5 g worcesterské omáčky
Postup Bažantí prsíčka po pařížsku
Postup přípravy receptu
-
Prsíčka zbavíme kostí, nakrájíme na plátky, jemně naklepeme a osolíme. Pak ušleháme těstíčko. Bažantí filátka namáčíme v těstíčku a smažíme na oleji do červena. Příloha: francouzský salát. Bažantí prsíčka zdobíme šunkou a citrónem. Nakonec přeléváme filátka horkým máslem.
Francouzský salát: Všechnu zeleninu uvaříme doměkka (s výjimkou hrášku a okurek), vše pokrájíme na malinké kostičky (nepoužijeme mřížku na brambory!, kostičky by byly moc velké), promícháme. Koření a dochucovadla odvážíme a promícháme s majonézou. Ochucenou majonézu vmícháme do zeleniny. Salát ochutnáme, podle potřeby dochutíme a dáme do chladna rozležet na několik hodin).