Bažantí prsíčka po pařížsku

Recepty, Jiné maso

Suroviny

Na bažantí prsíčka:
ze dvou bažantů prsíčka
olej na smažení
máslo na polití
Těstíčko:
2 žloutky
2 dl mléka
0,5 dl bílého vína
a 100 g hladké mouky ušleháme v misce
Francouzský salát:
200 g vařené mrkve
150 g vařeného celeru
140 g den předem uvařených brambor
150 g sterilizovaného hrášku
100 g sladkokyselých okurek
210 g majonézy
20 g octa
0,5 g mletého černého pepře
10 g soli
10 g krupicového cukru
5 g worcesterské omáčky

Postup přípravy receptu

  1. Prsíčka zbavíme kostí, nakrájíme na plátky, jemně naklepeme a osolíme. Pak ušleháme těstíčko. Bažantí filátka namáčíme v těstíčku a smažíme na oleji do červena. Příloha: francouzský salát. Bažantí prsíčka zdobíme šunkou a citrónem. Nakonec přeléváme filátka horkým máslem.

  2. Francouzský salát: Všechnu zeleninu uvaříme doměkka (s výjimkou hrášku a okurek), vše pokrájíme na malinké kostičky (nepoužijeme mřížku na brambory!, kostičky by byly moc velké), promícháme. Koření a dochucovadla odvážíme a promícháme s majonézou. Ochucenou majonézu vmícháme do zeleniny. Salát ochutnáme, podle potřeby dochutíme a dáme do chladna rozležet na několik hodin).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!