Cizrna s kuřecím masem po italsku

Recepty, Ostatní

Suroviny

300 g vařené cizrny (popř. hotové ve slaném nálevu)
1 kuřecí prso nebo stehenní plátek
150 ml drcených rajčat
1 cibule
2 stroužky česneku
oregáno nebo bazalka, petrželka
špetka cukru
parmazán
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zesklovaťte nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte na kousky nakrájené kuřecí maso, osolte a opepřete. Maso restujte, dokud nechytí trochu barvu dohněda.

  2. Pak vsypte cizrnu, zalijte drcenými rajčaty a dochuťte troškou cukru. Nechte dusit cca 10 minut a přidejte najemno pokrájený česnek.

  3. Po dalších pěti minutách vypněte, dochuťte a vmíchejte posekané bylinky. Podávejte posypané parmazánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!