Mrkvička jedna báseň

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

vývar a maso z kuřecího skeletu
3 mrkve
1 lžička másla
1 cibule
150 g sýra cottage
sůl
pepř
zelená petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Z kuřecí kostry uvaříme vývar obvyklým způsobem. Měkké maso obereme a vývar scedíme.

  2. Na másle osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli a po chvíli přidáme na nudličky nakrouhanou mrkev.

  3. Orestujeme a zalijeme vývarem (cca 300 ml).

  4. Dusíme do měkka, pozor na rozvaření!

  5. Vmícháme obrané masíčko, dochutíme pepřem, popř. solí, vypneme zdroj tepla a vmícháme sýr a nasekanou petrželku.

  6. Podáváme jen tak bez přílohy, velcí jedlíci s chlebem (dělala jsem dnes poprvé, je to takový experiment, ale dokážu si toto jídlo představit i třeba s bramborem nebo těstovinami)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!