Mrkvička jako příloha
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 0,5 kg mrkve karotky
- 1/2 střední cukety
- 2 dkg másla
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžičky koření na grilovanou zeleninu
- 1 lžička grilovacího koření
- sůl
- lžička drceného kmínu
Postup Mrkvička jako příloha
Postup přípravy receptu
-
Očištěnou mrkev a cuketu nakrájíme na půlkolečka a dáme restovat na pánev s rozehřátým máslem a olivovým olejem.
Posypeme drceným kmínem. Až začne zelenina pouštět vůni, poprášíme ji kořením, zamícháme a přilijeme asi 1,5 dl vody.
Na mírném plameni vyvaříme všechnu vodu za občasného zamíchání a vypneme. Můžeme přidat kousek másla, aby celou směs více provonělo. Vhodné jako příloha místo brambor, ale i jako samostatné jídlo.