Barevné jahodové řezy
Recepty, MoučníkySuroviny
- Jahodová náplň:
- 500 g jahod
- hrnek vody
- 1/2 hrnku cukru
- 2 jahodové pudinky
- Korpus:
- 5 vajec
- 5 lžic cukru
- 2 lžíce oleje
- 5 lžic hladké mouky
- lžička kypřícího prášku
- Máslová náplň:
- 7 žloutků
- vanilka
- 500 ml mléka
- 5 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce škrobu
- 250 g másla
- cca 1/2 hrnku cukru (dle chuti)
- trochu rumu
- 500 ml smetany
- 2 lžíce kokosu
Postup Barevné jahodové řezy
Postup přípravy receptu
-
Nejprve uděláme jahodovou náplň.
Jahody omyjeme a spolu s cukrem a vodou krátce povaříme. Trochu rozmixujeme, kdo nechce mít kousky jahod, rozmixuje úplně.
Pak přilijeme v deci vody rozmíchané pudinkové prášky a vmícháme do jahod.
Vaříme do zhoustnutí.
Necháme vychladit.
Na korpus rozdělíme bílky od žloutků. Žloutky vyšleháme s cukrem, přišleháme olej a v mícháme mouku s kypř. práškem.
Nakonec vyšlehané bílky.
Korpus upečeme a necháme vychladit.
Pak ho potřeme jahodovou náplní a necháme ztuhnout v lednici.
Mezitím připravíme kastrůlek, kam dáme mléko, vanilku a žloutky. Rozmícháme a přivedeme k varu.
Pak přidáme mouku a škrob.
Vaříme do husté kaše.
V míse vyšleháme máslo s cukrem.
Vychladlou kaši pak zašleháváme postupně do másla a dochutíme rumem.
Tuto náplň pak natřeme na jahodovou náplň a poslední vrchní část je z vyšlehané smetany, kam jsem pak vmíchala trochu kokosu.