Barevné jahodové řezy

Recepty, Moučníky

Suroviny

Jahodová náplň:
500 g jahod
hrnek vody
1/2 hrnku cukru
2 jahodové pudinky
Korpus:
5 vajec
5 lžic cukru
2 lžíce oleje
5 lžic hladké mouky
lžička kypřícího prášku
Máslová náplň:
7 žloutků
vanilka
500 ml mléka
5 lžíce hladké mouky
2 lžíce škrobu
250 g másla
cca 1/2 hrnku cukru (dle chuti)
trochu rumu
500 ml smetany
2 lžíce kokosu

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve uděláme jahodovou náplň.

  2. Jahody omyjeme a spolu s cukrem a vodou krátce povaříme. Trochu rozmixujeme, kdo nechce mít kousky jahod, rozmixuje úplně.

  3. Pak přilijeme v deci vody rozmíchané pudinkové prášky a vmícháme do jahod.

  4. Vaříme do zhoustnutí.

  5. Necháme vychladit.

  6. Na korpus rozdělíme bílky od žloutků. Žloutky vyšleháme s cukrem, přišleháme olej a v mícháme mouku s kypř. práškem.

  7. Nakonec vyšlehané bílky.

  8. Korpus upečeme a necháme vychladit.

  9. Pak ho potřeme jahodovou náplní a necháme ztuhnout v lednici.

  10. Mezitím připravíme kastrůlek, kam dáme mléko, vanilku a žloutky. Rozmícháme a přivedeme k varu.

  11. Pak přidáme mouku a škrob.

  12. Vaříme do husté kaše.

  13. V míse vyšleháme máslo s cukrem.

  14. Vychladlou kaši pak zašleháváme postupně do másla a dochutíme rumem.

  15. Tuto náplň pak natřeme na jahodovou náplň a poslední vrchní část je z vyšlehané smetany, kam jsem pak vmíchala trochu kokosu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!