Barevná dietní večeře
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 1 cibule
- 1 žlutá paprika
- 1 červená paprika
- 250 g brokolice
- 2 rajčata
- 100 g širokých rýžových nudlí
- 2 vejce
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička sušené papriky
- sůl
Postup Barevná dietní večeře
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a papriku nakrájíme na proužky, omytou brokolici rozebereme na růžičky (košťál jsem nepoužila, zůstal do polévky).
Brokolici necháme na pařáčku téměř změknout a ihned prolijeme studenou vodou aby si zachovala barvu. Mezitím rozehřejeme na hluboké nepřilnavé pánvi 1 dcl vody rozmíchaný se solí, kurkumou a paprikou a přidáme cibuli. Když je cibule téměř měkká, přidáme papriky a dusíme dokud nezavadnou.
Rýžové nudle připravíme podle návodu, scedíme a přidáme k cibulovo-paprikové směsi ze které jsme nechali vyvařit tekutinu a krátce orestujeme.
Do zapékací misky vysypeme na drobno pokrájenou brokolici, poklademe plátky rajčat a nakonec navršíme nudle s paprikou. Vše prolijeme 2 vejci rozšlehanými se špetkou soli a lžící horké vody.
Zapékáme asi 20 minut na 190°C. Podáváme s žitným chlebem.