Bábovka s rumovou hruškou
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1 velká zralá hruška
- rum cca 100 ml
- 200 g polohrubé mouky
- 1 citronový pudink
- 200 g krupicového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1 kávová lžička skořice
- 150 ml oleje
- 100 ml mléka
- 1 prášek do pečiva
- 4 vejce - žloutky a bílky zvlášť
- máslo
- strouhaný kokos na vymazání a vysypání formy
Postup Bábovka s rumovou hruškou
Postup přípravy receptu
-
Den předem oloupejte a nakrájejte hrušku na drobné kostičky, zalijte rumem a nechte macerovat.
Žloutky vyšlehejte s oběma cukry do pěny, přidejte olej, mléko střídavě s moukou smíchanou s pudinkem, skořicí a práškem do pečiva. Do těsta lehce zamíchejte sníh vyšlehaný ze zbylých bílků a na závěr přidejte kostičky hrušky i s rumem - nic tím nezkazíte.
Připravené těsto nalijte do vymazané a vysypané formy - kokosem, bude krásně vonět. Dejte do vyhřáté trouby na 180°C a pečte přibližně 45-50 minut. Hotovou bábovku vyklopte na podnos, lehce pocukrujte a nechte vychladnout.