Kuřecí čtvrtky na dýni
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 600 g očištěné dýně hokkaido
- 300 g cibule
- 2 cm silný plátek másla
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce uzené papriky nebo obyčejné sladké
- 4 kuřecí čtvrtky
- 2 bobkové listy
- 5 kuliček nového koření
- 8 kuliček pepře
- vývar na podlití
- smetana na šlehání podle potřeby
- sůl podle potřeby
- šťáva z citronu podle potřeby
Postup Kuřecí čtvrtky na dýni
Postup přípravy receptu
-
Maso osušíme a osolíme. Dýni nakrájíme na kostky a cibuli nakrájíme nadrobno. Koření dáme do vajíčka na čaj.
Ve velkém kastrolu na rozehřátém másle a oleji orestujeme do sklovita cibuli. Přidáme maso, z obou stran osmažíme, posypeme paprikou a zalijeme vývarem do ¾ masa. Přidáme koření, dýni a přikryté poklicí dusíme cca 35 minut doměkka. Během dušení podle potřeby podlijeme vývarem.
Poté maso a koření vytáhneme, vše v kastrolu rozmixujeme ponorným mixérem a smetanou naředíme na potřebnou hustotu. Promícháme, vložíme nazpět maso a ještě 3 minuty povaříme.
Podáváme s knedlíkem, hodí se i rýže nebo těstoviny. Kdo má rád, může si porci na talíři pokapat citronovou šťávou.