Rybí salát z cejnů

Recepty, Ryby

Suroviny

2 cejni
2,5 dl vody
2,5 dl octa
1 dl krupicového cukru
1 lžička soli
bobkový list
celý pepř
nové koření
cibule
Dokončení:
250 g majolky
sůl
mletý pepř
1/2 červené cibule
1/2 skleničky zeleniny do bramborového salátu Karlova koruna

Postup přípravy receptu

  1. Vykuchané cejny zbavíme hlavy a šupin. Uvaříme pomalým varem ve slané vodě do měkka. Než zchladnou, tak z nich opatrně seškrábneme kůži. Do nádoby dáme na dno nakrájenou cibuli, celý pepř, bobkové listy a nové koření. Takto proložíme každou vrstvu. Svaříme vodu, ocet, cukr, sůl a ještě horké nalijeme na maso.

  2. Dáme do chladna, nejméně na 48 hodin. Po této době opatrně vyndáme z nálevu, zalijeme studenou vodou, propláchneme a necháme odkapat. Maso natrháme na malé kousky. Zeleninu scedíme, zamícháme s půlkou cibule, nakrájené na jemno s majonézou. Podle chuti osolíme, opepříme, přidáme to na maso a opatrně promícháme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!