Rybí salát z cejnů
Recepty, RybySuroviny
- 2 cejni
- 2,5 dl vody
- 2,5 dl octa
- 1 dl krupicového cukru
- 1 lžička soli
- bobkový list
- celý pepř
- nové koření
- cibule
- Dokončení:
- 250 g majolky
- sůl
- mletý pepř
- 1/2 červené cibule
- 1/2 skleničky zeleniny do bramborového salátu Karlova koruna
Postup Rybí salát z cejnů
Postup přípravy receptu
-
Vykuchané cejny zbavíme hlavy a šupin. Uvaříme pomalým varem ve slané vodě do měkka. Než zchladnou, tak z nich opatrně seškrábneme kůži. Do nádoby dáme na dno nakrájenou cibuli, celý pepř, bobkové listy a nové koření. Takto proložíme každou vrstvu. Svaříme vodu, ocet, cukr, sůl a ještě horké nalijeme na maso.
Dáme do chladna, nejméně na 48 hodin. Po této době opatrně vyndáme z nálevu, zalijeme studenou vodou, propláchneme a necháme odkapat. Maso natrháme na malé kousky. Zeleninu scedíme, zamícháme s půlkou cibule, nakrájené na jemno s majonézou. Podle chuti osolíme, opepříme, přidáme to na maso a opatrně promícháme.