Hovězí nudličky na česneku s grepovým dipem a zeleninovou rýží
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 200 g hov.svíčková (může být i roštěnka)
- 3 stroužky česneku
- 2 sáčky rýže
- 1/2 červené papriky
- 1/2 svazku petrželky (kudrnky)
- špetka soli
- olivový olej
- 1/2 grapefruitu (stačí menší)
- 250 g bílého jogurtu (1,5% tuku)
Postup Hovězí nudličky na česneku s grepovým dipem a zeleninovou rýží
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso nakrájíme na nudličky a orestujeme na rozpáleném olivovém oleji. Jakmile máme nudličky orestované, tak přidáme na plátky nakrájený česnek, který jenom prohodíme na mase a trošku podlijeme vodou (důležité je, abychom česnek nerestovali příliš dlouho, jelikož by nám uvolnil veškeré vitamíny a potřebné látky. Takže opravdu jenom rychle prohodíme).
Během dušení si uvaříme rýži. Kterou po uvaření promícháme s na kostičky nakrájenou paprikou a na jemno nasekanou petrželkou.
Grapefruitový dip
Jogurt vylijeme do misky (aby se nám to lépe promíchalo) a oloupaný grapefruit (stačí 1/2) nakrájíme (skoro nasekáme) na malinké kousíčky a přidáme do jogurtu i se šťávičkou, kterou pustí. Promícháme a hotovo.
Když se vám bude zdát, že je dip na váš vkus moc kyselý/hořký, tak přidejte na špičku polévkové lžíce med.