Bábovka s jablky a čokoládou
Recepty, MoučníkySuroviny
- 450 g hrubé mouky
- 300 g moučkového cukru
- 2 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 1 sklenice oleje
- 1 sklenice mléka
- 5 lžíce kakaa
- 1 lžička jedlé sody
- 1 prášek do pečiva
- 500 g nahrubo strouhaných jablek
- 100 g čokolády
Postup Bábovka s jablky a čokoládou
Postup přípravy receptu
-
V míse smícháme olej, vejce, cukr a vanilkový cukr.
Dále postupně přidáváme smíchané suché suroviny (mouka,jedlá soda,prášek do pečiva,kakao) a mléko.
Nastrouháme si na hrubém struhadle jablka a ta přidáme do těsta.
Nakonec vmícháme rozlámanou čokoládu (rozlámat na cca 4-6 kousků z jednoho čtverečku).
Bábovkovou formu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou nebo hrubou moukou a nalijeme těsto.
Pečeme v předehřáté troubě asi 40-50 minut na 180 stupňů.
Provedeme zkoušku špejlí, na špejli může být lehce těsta neboť čokoláda po vychladnutí ztuhne!
Necháme ve formě vychladnout a vyklopíme:-)