Bábovka plná oříšků

Recepty, Moučníky

Suroviny

5 žloutků
250 g cukru
180 g másla
250 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
200 g mletých ořechů
5 bílků
200 ml mléka
tuk (nebo máslo, na vymazání)
oříšky (vysypání formy)

Postup přípravy receptu

  1. Rozehřejeme máslo a spolu se žloutky a cukrem vše vyšleháme. Postupně přidáváme mouku, prášek do pečiva a oříšky.

  2. Z bílků si ušleháme sníh a přidáme ho do hotového těsta. Nakonec přilijeme mléko (dle hustoty, těsto by mělo být vláčné).

  3. Připravíme si formu a do vymazané a vysypané nalijeme celou směs. Pečeme na 180°C asi 45 min.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!