Avokádový mugcake (dezert do hrníčku)
Recepty, Mikrovlnná troubaSuroviny
- Na 3 porce (3 malé hrníčky o obsahu 150ml):
- 100 g jemných ovesných vloček
- 1 avokádo
- 1 banán
- 1 vejce
- 100 ml rostlinného (nebo kravského) mléka
- 1 vrchovatá lžíce přepuštěného (nebo klasického) másla
- 1 lžíce kakaa
- případně libovolné sladidlo dle chuti (nepoužila jsem)
Postup Avokádový mugcake (dezert do hrníčku)
Postup přípravy receptu
-
Kombinace avokáda s kakaem je velmi chutná a díky banánu skvělá i v tom, že recept pak již nepotřebuje doslazování. K tomu si připočítejme zdravé tuky z avokáda, prospěšnou vlákninu z ovesných vloček a skutečnost, že mugcake je dobrota, kterou máte upečenou“ za tři minuty. Z takové rovnice vám prostě musí vyjít skvělá a zdravá snídaně (nejen) pro děti:)
Avokádo rozpulte, odstraňte pecku a vyloupněte dužinu. Dejte ji do mixeru společně s kousky banánu, rostlinným mlékem, rozpuštěným máslem a vajíčkem. Rozmixujte na pyré. Do něj vmíchejte lžíci kakaa a ovesné vločky.
Rozdělte směs do hrníčků a na střední výkon v mikrovlnce pečte“ 3 minuty. Této úpravy v mikrovlnce se bát nemusíte, i takto krátký čas tomuto hrníčkovému dezertu skutečně stačí a mám to vyzkoušeno na celé řadě receptů, které na blogu také najdete. Pokud budete mít přesto obavu, můžete do středu zavrtat lžičkou – pokud směs není tekutá a mazlavá, je propečená.