Avokádový mugcake (dezert do hrníčku)

Recepty, Mikrovlnná trouba

Suroviny

Na 3 porce (3 malé hrníčky o obsahu 150ml):
100 g jemných ovesných vloček
1 avokádo
1 banán
1 vejce
100 ml rostlinného (nebo kravského) mléka
1 vrchovatá lžíce přepuštěného (nebo klasického) másla
1 lžíce kakaa
případně libovolné sladidlo dle chuti (nepoužila jsem)

Postup přípravy receptu

  1. Kombinace avokáda s kakaem je velmi chutná a díky banánu skvělá i v tom, že recept pak již nepotřebuje doslazování. K tomu si připočítejme zdravé tuky z avokáda, prospěšnou vlákninu z ovesných vloček a skutečnost, že mugcake je dobrota, kterou máte upečenou“ za tři minuty. Z takové rovnice vám prostě musí vyjít skvělá a zdravá snídaně (nejen) pro děti:)

  2. Avokádo rozpulte, odstraňte pecku a vyloupněte dužinu. Dejte ji do mixeru společně s kousky banánu, rostlinným mlékem, rozpuštěným máslem a vajíčkem. Rozmixujte na pyré. Do něj vmíchejte lžíci kakaa a ovesné vločky.

  3. Rozdělte směs do hrníčků a na střední výkon v mikrovlnce pečte“ 3 minuty. Této úpravy v mikrovlnce se bát nemusíte, i takto krátký čas tomuto hrníčkovému dezertu skutečně stačí a mám to vyzkoušeno na celé řadě receptů, které na blogu také najdete. Pokud budete mít přesto obavu, můžete do středu zavrtat lžičkou – pokud směs není tekutá a mazlavá, je propečená.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!