Yü La'C - čínská nakládaná ryba

Recepty, Ryby

Suroviny

300 g filetu z tresky tmavé (vybrat kostičky!)
1 vejce
1,5 lžíce bramborového škrobu
2 lžíce rybí omáčky
1 lžíce ústřicové omáčky
2 jarní cibulky
1 velká červená paprika nebo kapie
Omáčka:
1,5 lžičky škrobu + 250ml vody + 1 lžíce ústřicové omáčky + 2 lžíce sójové omáčky
olej na smažení (klidně stačí řepkový)
jasmínová rýže jako příloha

Postup přípravy receptu

  1. 24 hodin předem si očistíme a osušíme velký filet z tmavé tresky a vyjmeme zbylé kostičky. Naporcujeme/nakrájíme na hranolky, dáme do mísy. Přidáme jedno vejce a škrob + rybí a ústřicovou omáčku, promícháme a necháme uležet v lednici.

  2. Rozpálíme olej ve woku a pak dáváme pomocí vidličky kousky ryb v těstíčku a osmahneme dozlatova. Vyjmeme do misky, slijeme půlku oleje z wok pánve a vhodíme nakrájenou jarní cibulku na kolečka a papriku na kostičky a orestujeme. Jakmile je paprika měkká, přidáme rybu a vše zalejeme omáčkou a mícháme do zhoustnutí. Dle potřeby přidáme vodu.

  3. Uvaříme si jasmínovou rýži. Dáme rýži doprostřed talíře a roztáhneme ke krajům, nahoru nalijeme směs ryby a zeleniny v omáčce. Žádná sůl či jiné koření není potřeba!


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!