Yü La'C - čínská nakládaná ryba
Recepty, RybySuroviny
- 300 g filetu z tresky tmavé (vybrat kostičky!)
- 1 vejce
- 1,5 lžíce bramborového škrobu
- 2 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce ústřicové omáčky
- 2 jarní cibulky
- 1 velká červená paprika nebo kapie
- Omáčka:
- 1,5 lžičky škrobu + 250ml vody + 1 lžíce ústřicové omáčky + 2 lžíce sójové omáčky
- olej na smažení (klidně stačí řepkový)
- jasmínová rýže jako příloha
Postup Yü La'C - čínská nakládaná ryba
Postup přípravy receptu
-
24 hodin předem si očistíme a osušíme velký filet z tmavé tresky a vyjmeme zbylé kostičky. Naporcujeme/nakrájíme na hranolky, dáme do mísy. Přidáme jedno vejce a škrob + rybí a ústřicovou omáčku, promícháme a necháme uležet v lednici.
Rozpálíme olej ve woku a pak dáváme pomocí vidličky kousky ryb v těstíčku a osmahneme dozlatova. Vyjmeme do misky, slijeme půlku oleje z wok pánve a vhodíme nakrájenou jarní cibulku na kolečka a papriku na kostičky a orestujeme. Jakmile je paprika měkká, přidáme rybu a vše zalejeme omáčkou a mícháme do zhoustnutí. Dle potřeby přidáme vodu.
Uvaříme si jasmínovou rýži. Dáme rýži doprostřed talíře a roztáhneme ke krajům, nahoru nalijeme směs ryby a zeleniny v omáčce. Žádná sůl či jiné koření není potřeba!