Asijský pikantní zelný salát
Recepty, SalátySuroviny
- 1/2 hlávkového zelí
- 1- 2 feferonky
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce sójové omáčky nebo ústřicové omáčky
- 1 lžíce rýžového octa nebo vinného octa
- 1 lžíce sezamového oleje
- cukr
- sůl
Postup Asijský pikantní zelný salát
Postup přípravy receptu
-
Zelí den předem nakrájíme na tenké proužky, řádně osolíme, promačkáme, přidáme nakrájenou feferonku a necháme přes noc v lednici.
Druhý den zelí v cedníku propláchneme studenou vodou a necháme vykapat. Připravíme zálivku ze sójové omáčky, rýžového (vinného) octa, sezamového oleje, rozmačkaného česneku a cukru, tou zelí přelijeme, promícháme a ještě asi hodinu necháme v lednici. Poté případně ještě dochutíme.