Asijský zelný salát s hruškou
Recepty, SalátySuroviny
- čtvrt hlávky bílého zelí (cca 250 g)
- malý kousek červeného zelí
- 1 velká hruška
- 1/2 červené cibule
- čerstvý koriandr
- sezamová semínka na posyp
- Zálivka:
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce rýžového octu
- 1/2 lžíce striracha (může být chilli olej)
- 1 lžička česnekového oleje
- 2-3 kolečka zázvoru
Postup Asijský zelný salát s hruškou
Postup přípravy receptu
-
Nejprve nakrájíme cibuli na jemné měsíčky, dáme do misky a zalijeme studenou vodou. Na suché pánvi opečeme sezamová semínka a přesypeme na papírovou utěrku. Nakrájíme nadrobno červené zelí (jen kousek pro barvu), trochu větší nakrájíme bílé zelí a vše dáme do mísy.
Všechny ingredience na zálivku dáme do malé misky a prošleháme metličkou nebo vidličkou, přidáme jemně nasekaný zázvor. Dobře omytou hrušku zbavíme jádřince a nakrájíme na hranolky, ihned pokapeme citronovou šťávou, aby nezhnědla.
Hrušku přidáme do mísy k zelí, zalijeme zálivkou, posypeme sezamem a lístky koriandru. Salát podáváme samotný, s pečivem nebo jako přílohu k různě upravenému masu nebo rybě.