Asijský zelný salát s hruškou

Recepty, Saláty

Suroviny

čtvrt hlávky bílého zelí (cca 250 g)
malý kousek červeného zelí
1 velká hruška
1/2 červené cibule
čerstvý koriandr
sezamová semínka na posyp
Zálivka:
2 lžíce sójové omáčky
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce rýžového octu
1/2 lžíce striracha (může být chilli olej)
1 lžička česnekového oleje
2-3 kolečka zázvoru

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve nakrájíme cibuli na jemné měsíčky, dáme do misky a zalijeme studenou vodou. Na suché pánvi opečeme sezamová semínka a přesypeme na papírovou utěrku. Nakrájíme nadrobno červené zelí (jen kousek pro barvu), trochu větší nakrájíme bílé zelí a vše dáme do mísy.

  2. Všechny ingredience na zálivku dáme do malé misky a prošleháme metličkou nebo vidličkou, přidáme jemně nasekaný zázvor. Dobře omytou hrušku zbavíme jádřince a nakrájíme na hranolky, ihned pokapeme citronovou šťávou, aby nezhnědla.

  3. Hrušku přidáme do mísy k zelí, zalijeme zálivkou, posypeme sezamem a lístky koriandru. Salát podáváme samotný, s pečivem nebo jako přílohu k různě upravenému masu nebo rybě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!