Daněk na špeku

Recepty, Jiné maso

Suroviny

800 g dančí kýta
4 cibule
50-100 g špeku
palička česneku
koření na zvěřinu
1 pl sádla
pepř, sůl
1/2 l zeleninového vývaru
hl. mouka na obalení

Postup přípravy receptu

  1. Den předem si nachystáme maso. Nakrájíme na plátky, ty osolíme, opepříme a posypeme kořením na zvěřinu.

  2. Jednotlivé plátky naklepeme a skládáme na sebe. Takto nachystané dáme na potravinářskou fólii a pevně smotáme. Uložíme do druhého v lednici.

  3. Na pánev si dáme sádlo na hrubší kousky nakrájený špek, cibule a lehce osmažíme.

  4. Plátky masa obalíme v mouce a přidáváme postupně na pánev, až se zatáhnou podlejeme vývarem a dusíme.

  5. Hotové maso vyděláme a uložíme v teple.

  6. Do pánve přidáme utřený česnek a rozmixujeme (není nutné), podle chuti dosolíme, dopepříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!