Buchta za babku

Recepty, Moučníky

Suroviny

10 dkg másla
1 hrnek polohrubé mouky
3 celá vejce
1 hrnek cukru
1 lžička prášku do pečiva
špetka soli
POLEVA- SIRUP:
1 hrnek 100% jablečného džusu
3 lžíce hnědého cukru
1 lžička mleté skořice
strouhaná kůra z 1 citrónu
ZDOBENÍ:
šlehačka

Postup přípravy receptu

  1. Ušlehat vejce s cukrem do husté pěny, vmíchat mouku, pečicí prášek, sůl a rozpuštěné vlažné máslo. Těsto vlít do vymazané a vysypané formy na biskupský chlebíček a péct v předehřáté troubě 150-180°C cca 30 minut (dle druhu trouby). Buchtu po upečení vyklopit z formy a nechat krátce zchladnout.

  2. V kastrolku zahřát džus s cukrem, skořicí a citr. kůrou a dál vařit do zhoustnutí. Prochladlou buchtu vrátit zpět do formy, propíchat špejlí, zalít sirupem a nechat asi 30 minut. vsáknout.

  3. Pak buchtu vyklopit, zdobit šlehačkou a skořicí. (Nebo dle fantazie).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!