Buchta za babku
Recepty, MoučníkySuroviny
- 10 dkg másla
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 3 celá vejce
- 1 hrnek cukru
- 1 lžička prášku do pečiva
- špetka soli
- POLEVA- SIRUP:
- 1 hrnek 100% jablečného džusu
- 3 lžíce hnědého cukru
- 1 lžička mleté skořice
- strouhaná kůra z 1 citrónu
- ZDOBENÍ:
- šlehačka
Postup Buchta za babku
Postup přípravy receptu
-
Ušlehat vejce s cukrem do husté pěny, vmíchat mouku, pečicí prášek, sůl a rozpuštěné vlažné máslo. Těsto vlít do vymazané a vysypané formy na biskupský chlebíček a péct v předehřáté troubě 150-180°C cca 30 minut (dle druhu trouby). Buchtu po upečení vyklopit z formy a nechat krátce zchladnout.
V kastrolku zahřát džus s cukrem, skořicí a citr. kůrou a dál vařit do zhoustnutí. Prochladlou buchtu vrátit zpět do formy, propíchat špejlí, zalít sirupem a nechat asi 30 minut. vsáknout.
Pak buchtu vyklopit, zdobit šlehačkou a skořicí. (Nebo dle fantazie).