Americké čokoládové cookies
Recepty, MoučníkySuroviny
- 225 g másla
- 225 g krupicového cukru
- 200 g hnědého třtinového cukru
- 3 vejce
- 1 KL soli
- 1 KL vanilkového extraktu
- 1 1/2 KL jedlé sody
- 435 g hladké mouky
- 400 g mléčné čokolády
Postup Americké čokoládové cookies
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 190°C a plechy vyložíme pečícím papírem.
V kuchyňském robotu ušleháme máslo s oběma cukry, cca 5 minut.
Přidáme vejce a šleháme další 2 až 3 minut až směs trochu zesvětlí.
Vmícháme sůl, vanilku, jedlou sodu a promícháme.
Nakonec přidáme mouku s nakrájenou čokoládu a řádně promícháme. Těsto bude hutné.
Směs nabíráme a dávkujeme polévkovou lžící (nebo dávkovačem na zmrzlinu), a lehce z něho vytvarujeme kouli velikosti cca 3 - 4 cm. Každá koule by měla být stejně velká. Kouli lehce stlačíme, aby z ní byla placka cca 5 cm široká a 1 cm vysoká.
Pečeme 10 - 12 minut jenom na spodním ohřevu, nebo dokud okraje nejsou lehce nazlátlé, ale střed je stále měkký.
Cookies necháme vychladnout na plechu, cca 5 - 10 minut dokud neztuhnou a bude s nimi možná manipulace.
Uchováváme v uzavřené nádobě.
Klíčem k úspěchu těch správných amerických cookies (aby nebyly křupavé, ale naopak vláčné a měkké) je správná konzistence másla - nesmí být ani rozpuštěné, ani moc změklé, ale změklé tak akorát. Tzn. měkké, ale pořád tužší.