Žvej - žužu

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg vepřové plecko
2 vejce
1 lžíce solamylu
sůl
pepř
kari (dle vlastního uvážení)
masox
pórek
sušené houby
olej

Postup přípravy receptu

  1. 1. část: 1kg vepřové plecko, lžíce solamylu, 2 vejce, sůl, pepř, kari dle vlastního uvážení a nechat uležet cca hodinku.

  2. 2. část: Připravíme si 1 litr vody, do ní dáme velkou hrst sušených hub a 2 kostky masoxu, povaříme (necháme vychladnout).

  3. A nyní si v pánvičce rozpálíme olej a dáme na to část 1. a prudce opečeme cca 10 minut (často mícháme).

  4. Potom na to nalijem část 2. a přidáme hrst pórku a vše dusíme cca 30 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!