Žvej - žužu
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 kg vepřové plecko
- 2 vejce
- 1 lžíce solamylu
- sůl
- pepř
- kari (dle vlastního uvážení)
- masox
- pórek
- sušené houby
- olej
Postup Žvej - žužu
Postup přípravy receptu
-
1. část: 1kg vepřové plecko, lžíce solamylu, 2 vejce, sůl, pepř, kari dle vlastního uvážení a nechat uležet cca hodinku.
2. část: Připravíme si 1 litr vody, do ní dáme velkou hrst sušených hub a 2 kostky masoxu, povaříme (necháme vychladnout).
A nyní si v pánvičce rozpálíme olej a dáme na to část 1. a prudce opečeme cca 10 minut (často mícháme).
Potom na to nalijem část 2. a přidáme hrst pórku a vše dusíme cca 30 minut.