Žralok na víně

Recepty, Ryby

Suroviny

žraločí maso filet
červené suché víno
citron
koření na ryby
oregano
hladká mouka
máslo
tvrdý sýr Eidam
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Rybí maso (žralok) zbavené kůže a páteře si vložíme do misky a zalijeme vínem a necháme uležet cca půl až 1 hodinu.

  2. Mezitím si připravíme směs na obalování: do hlubokého talíře nasypeme cca půl sáčku rybího koření, cca čtvrt sáčku oregana, cca půl talíře hladké mouky, jemně osolíme.

  3. Poté rybí maso vyjmeme z vína a necháme okapat a obalíme ve směsi (pozor maso je velmi měkké). Smažíme na másle cca 8 minut z každé strany, jemně při smažení z jedné strany pokapeme citronem.

  4. Podáváme s hranolky a usmaženou rybu jemně posypeme nastrouhaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!