Žralok na víně
Recepty, RybySuroviny
- žraločí maso filet
- červené suché víno
- citron
- koření na ryby
- oregano
- hladká mouka
- máslo
- tvrdý sýr Eidam
- sůl
Postup Žralok na víně
Postup přípravy receptu
-
Rybí maso (žralok) zbavené kůže a páteře si vložíme do misky a zalijeme vínem a necháme uležet cca půl až 1 hodinu.
Mezitím si připravíme směs na obalování: do hlubokého talíře nasypeme cca půl sáčku rybího koření, cca čtvrt sáčku oregana, cca půl talíře hladké mouky, jemně osolíme.
Poté rybí maso vyjmeme z vína a necháme okapat a obalíme ve směsi (pozor maso je velmi měkké). Smažíme na másle cca 8 minut z každé strany, jemně při smažení z jedné strany pokapeme citronem.
Podáváme s hranolky a usmaženou rybu jemně posypeme nastrouhaným sýrem.