Znojemská omáčka s těstovinami à la niki

Recepty, Omáčky

Suroviny

těstoviny
nakládané okurky
50 dkg vepřového masa
cibule
4 stroužky česneku
sůl
pepř
kmín
sladká paprika
chilli
mouka (na zahuštění)
1 kostka masoxu
plnotučná hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce nalijeme trochu oleje, nakrájíme cibuli na jemno, maso odblaníme a nakrájíme na menší kousky, přidáme jemně nakrájený česnek. Přidáme sladkou papriku, kmín, chilli a vše na prudším ohni osmažíme.

  2. Až se maso s cibulí zatáhne, zalijeme vodou a přidáme sůl, pepř, kostku masoxu, 2 a půl lžíce hořčice a v normálním hrnci vaříme 35 minut. Poté přidáme na hrubo nakrájené okurky.

  3. Až okurky změknou, omáčku zahustíme moukou s vodou. Uvaříme těstoviny a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!