Hovězí srdce na zelenině
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- hovězí srdce
- 3 mrkve
- půlka menšího celeru i s listy
- cibule
- 150 g uzeného bůčku
- sůl
- mletý pepř
- polohrubá mouka na zahuštění
Postup Hovězí srdce na zelenině
Postup přípravy receptu
-
Srdce rozkrojíme na menší díly a dobře omyté ho dáme uvařit se solí a pepřem. Pak z něj okrájíme zbytky tuku a maso nakrájíme na kostky.
V kastrole osmahneme kostičky uzeného bůčku, pokud je hodně libový, přidáme pod něj kousek sádla.
Přihodíme krájenou mrkev, cibuli, celer a orestujeme. Vhodíme kostky masa, přidáme část vývaru a provaříme.
V trošce zbylého, už zcela vychladlého vývaru rozmícháme mouku a obsah kastrolu zahustíme - ne příliš dohusta. Dobře provaříme, podle chuti dosolíme a opepříme a podáváme s rýží nebo mačkaným bramborem.