Zlatý lín na bylinkách s citrónovou trávou
Recepty, RybySuroviny
- Zlatý lín
- čerstvý tymián
- čerstvý rozmarýn
- Šťáva z jedné limetky
- 125g másla
- hladká mouka
- indické koření
- sůl
- 3 stébla citronové trávy
Postup Zlatý lín na bylinkách s citrónovou trávou
Postup přípravy receptu
-
Očištěné líny osušíme, důkladně prosolíme. Dovnitř ryby dáme šťávu z limetky, posypeme indickým kořením. Na závěr poprášíme lehce hladkou moukou. Vložíme do pekáče, obložíme bylinkami a citronovou trávou, kterou podélně rozřízneme napůl (kvůli aroma). Na závěr přidáme pokrájené máslo. Vložíme do předehřáté trouby na cca 180°C a pečeme přikryté cca 25-3O min, dle velikosti ryby. Poté pečeme odkryté dalších deset minut.