Žemlovka s kokosovým tvarohem
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- 3 rohlíky z předešlého dne
- 150 ml cukru krupice
- 200 ml kokosu
- 3 lžíce nakrájeného ananasu z kompotu (i více)
- 2 lžíce hrozinek
- 2 vejce
- 300 ml mléka
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- plátek másla
- 1 lžička krystalového cukru
- 1 tvaroh ve vaničce
Postup Žemlovka s kokosovým tvarohem
Postup přípravy receptu
-
Hrozinky přebereme, umyjeme, spaříme horkou vodou a necháme na sítku okapat.
Rohlíky nakrájíme na tenké plátky a ananas nakrájíme na drobno. Ve 300 ml mléka rozmícháme žloutek a lžičku cukru a dáme do něj namočit plátky rohlíků.
Tvaroh rozmícháme se žloutkem. Ze 2 bílků ušleháme sníh, do kterého zašleháme cukr a škrob a potom vařečkou vmícháme kokos. Kokosový sníh přidáme k tvarohu, přisypeme okapané hrozinky a nakrájený ananas.
Dno i boky zapékací formy vymažeme máslem, vyložíme namočenými a mírně vymačkanými plátky z rohlíků, navršíme na ně kokosový tvaroh a urovnáme. Dáme další vrstvu plátků rohlíků a povrch žemlovky potřeme rozpuštěným máslem.
Vložíme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme asi 60 minut, dokud rohlíky nezezlátnou.