Bublanina tvarohová s ovocem
Recepty, MoučníkySuroviny
- 4 vejce
- 6 lžic krupicového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 6 lžic oleje
- 3 lžíce horké vody
- 1 měkký tvaroh (250 g)
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- špetka soli
- citronová kůra
- podle potřeby mléko
Postup Bublanina tvarohová s ovocem
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 180°C - horkovzdušnou na 160°C.
Do mísy dáme vejce, oba cukry, olej, horkou vodu a ušleháme do pěny.
Pak přidáme tvaroh, citronovou kůru a opět ušleháme.
V misce smísíme obě mouky, prášek do pečiva, sůl a postupně vmícháme do tvarohového základu.
Pokud by bylo těsto hutné, přidejte mléko-záleží na savosti mouky.
Velkou kulatou formu nebo menší plech vyložíme pečicím papírem, těsto na něj rozetřeme a poklademe třešněmi nebo jiným ovocem.
Pečeme cca 25-30 minut.