Bublanina tvarohová s ovocem

Recepty, Moučníky

Suroviny

4 vejce
6 lžic krupicového cukru
1 vanilkový cukr
6 lžic oleje
3 lžíce horké vody
1 měkký tvaroh (250 g)
2 hrnky hladké mouky
1 hrnek polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
špetka soli
citronová kůra
podle potřeby mléko

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 180°C - horkovzdušnou na 160°C.

  2. Do mísy dáme vejce, oba cukry, olej, horkou vodu a ušleháme do pěny.

  3. Pak přidáme tvaroh, citronovou kůru a opět ušleháme.

  4. V misce smísíme obě mouky, prášek do pečiva, sůl a postupně vmícháme do tvarohového základu.

  5. Pokud by bylo těsto hutné, přidejte mléko-záleží na savosti mouky.

  6. Velkou kulatou formu nebo menší plech vyložíme pečicím papírem, těsto na něj rozetřeme a poklademe třešněmi nebo jiným ovocem.

  7. Pečeme cca 25-30 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!