Vepřové plátky s arašídovou omáčkou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 kg vepřové kýty (plátky)
- 1 větší cibule
- 15-20 dkg slaniny
- barevný pepř
- sůl
- olivový olej
- Na omáčku:
- 45 dkg arašídů (nejlépe koupit solené)
- 5-6 rajčat nebo 2 konzervy loupaných (800 grm)
- feferonka nebo chilli omáčka
- 5-6 lžic sojové omáčky
Postup Vepřové plátky s arašídovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Plátky kýty okořeníme, zakápneme olejem a necháme nejméně 2 hodiny odležet. Potom si nakrájíme slaninu na malé plátky, dáme do rozehřáté nádoby s trochou oleje a osmahneme. Přidáme a osmahneme z obou stran plátky masa, vyjmeme. Na tuk dáme osmahnout cibuli, vrátíme zpět maso,podlijeme přiměřeně vodou a necháme chvíli dusit.
V té době si připravíme omáčku. Arašídy rozmixujeme na kaši, následně rozmixujeme rajčata i s feferonkou a smícháme vše dohromady i se sojovou omáčkou. Asi po 25 minutách tepelné úpravy masa osolíme, přidáme vzniklou arašído-rajčatovou kaši, osolíme a raději při častějším míchání doděláme maso do měkka.
Omáčka je vhodná i k podobně připraveným kouskům kuřete.
Příloha brambory, rýže. Zkuste, neváhejte. Viděl jsem to v jakémsi pořadu z Afriky, tak jsem si to upravil po svém a dnes vyzkoušel. Chutná a myslím, že až se rozleží bude asi častěji.