Vepřové plátky s arašídovou omáčkou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg vepřové kýty (plátky)
1 větší cibule
15-20 dkg slaniny
barevný pepř
sůl
olivový olej
Na omáčku:
45 dkg arašídů (nejlépe koupit solené)
5-6 rajčat nebo 2 konzervy loupaných (800 grm)
feferonka nebo chilli omáčka
5-6 lžic sojové omáčky

Postup přípravy receptu

  1. Plátky kýty okořeníme, zakápneme olejem a necháme nejméně 2 hodiny odležet. Potom si nakrájíme slaninu na malé plátky, dáme do rozehřáté nádoby s trochou oleje a osmahneme. Přidáme a osmahneme z obou stran plátky masa, vyjmeme. Na tuk dáme osmahnout cibuli, vrátíme zpět maso,podlijeme přiměřeně vodou a necháme chvíli dusit.

  2. V té době si připravíme omáčku. Arašídy rozmixujeme na kaši, následně rozmixujeme rajčata i s feferonkou a smícháme vše dohromady i se sojovou omáčkou. Asi po 25 minutách tepelné úpravy masa osolíme, přidáme vzniklou arašído-rajčatovou kaši, osolíme a raději při častějším míchání doděláme maso do měkka.

  3. Omáčka je vhodná i k podobně připraveným kouskům kuřete.

  4. Příloha brambory, rýže. Zkuste, neváhejte. Viděl jsem to v jakémsi pořadu z Afriky, tak jsem si to upravil po svém a dnes vyzkoušel. Chutná a myslím, že až se rozleží bude asi častěji.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!