Zelný salát s hroznovým vínem
Recepty, SalátySuroviny
- cca 350 g bílého zelí
- 1 menší mrkev
- 100 g červené papriky
- 1 malý hrozen nejlépe bezsemenného vína
- sůl - špetka
- hnědý cukr nebo med, dle chuti
- citronová šťáva dle chuti
- citronová kůra - dle chuti
- 1 lžička oleje
Postup Zelný salát s hroznovým vínem
Postup přípravy receptu
-
Zelí a mrkev nakrouháme nebo pokrájíme na tenké nudličky do mísy. Přidáme špetku soli, osladíme dle chuti cukrem nebo medem a v dlaních promačkáme, aby změklo a začalo pouštět vlastní šťávu.
Do mísy přidáme drobně pokrájenou papriku, menší kuličky hroznového vína (větší přepůlíme), maličko čerstvě nastrouhané citronové kůry, olej a citronovou šťávu.
Vše promícháme a dáme na chvíli do chladna proležet.
Podáváme samostatně, ale klidně i jako součást přílohy. Ačkoliv je salát nasládlý, výborně se hodí i k masitému obědu.
Jako obměnu můžeme salát dochutit čerstvým zázvorem nebo špetkou skořice.