Zelný salát s hroznovým vínem

Recepty, Saláty

Suroviny

cca 350 g bílého zelí
1 menší mrkev
100 g červené papriky
1 malý hrozen nejlépe bezsemenného vína
sůl - špetka
hnědý cukr nebo med, dle chuti
citronová šťáva dle chuti
citronová kůra - dle chuti
1 lžička oleje

Postup přípravy receptu

  1. Zelí a mrkev nakrouháme nebo pokrájíme na tenké nudličky do mísy. Přidáme špetku soli, osladíme dle chuti cukrem nebo medem a v dlaních promačkáme, aby změklo a začalo pouštět vlastní šťávu.

  2. Do mísy přidáme drobně pokrájenou papriku, menší kuličky hroznového vína (větší přepůlíme), maličko čerstvě nastrouhané citronové kůry, olej a citronovou šťávu.

  3. Vše promícháme a dáme na chvíli do chladna proležet.

  4. Podáváme samostatně, ale klidně i jako součást přílohy. Ačkoliv je salát nasládlý, výborně se hodí i k masitému obědu.

  5. Jako obměnu můžeme salát dochutit čerstvým zázvorem nebo špetkou skořice.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!