Maso na smetaně

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 lžička másla
špetka soli
špetka pepře
1 hrnek rýže
2 hrnky vody
půl kedlubny
3 lžíce kukuřice v plechovce
1 mrkev
1 33 % smetana
kuřecí prso
1 lžíce slunečnicového oleje
4 druhy jakékoliv uzeniny
eidam na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce nalijeme 2 hrnky vody a 1 hrnek rýže, posolíme a necháme vařit. Nakrájíme zeleninu, opepříme a osolíme. Nakrájíme maso a uzeniny na kostičky, okořeníme a necháme odležet.

  2. Až se nám udělá rýže, tak ji necháme vychladnout. Rozpálíme pánev se slunečnicovým olejem a máslem. Až budeme mít rozehřátou pánev, dáme tam maso, uzeniny, kukuřici a orestujeme. Až budeme mít hotovo, tak nalijeme smetanu a necháme 1 minutu vařit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!