Zelňačka (klasika)
Recepty, PolévkySuroviny
- uzené maso (nejlépe žebra)
- 1 velká cibule
- sladká paprika
- kysané zelí
- kmín
- sůl
- pepř
- trocha mouky
- trocha cukru
- 4 kuličky pepře
- 2 bobkové listy
- 4 vetší brambory
Postup Zelňačka (klasika)
Postup přípravy receptu
-
Uzené dáme povařit, po uvaření dáme stranou vychladnout, vývar nevyléváme. Cibulku pokrájíme na drobno a necháme na tuku osmahnout, zaprášíme paprikou a moukou a po krátkém osmahnutí rozředíme zbylým uzeným vývarem a vodou.
Přidáme koření, pepř, kmín, bobkový list a pokrájené brambory na kousky, vaříme 10 minut.
Poté přidáme scezené okapané zelí a vaříme do měkka. Uzené maso pokrájíme na kousky a dáme do polévky, dochutíme solí a cukrem (pokud je hodně kyselá).