Zelňačka (klasika)

Recepty, Polévky

Suroviny

uzené maso (nejlépe žebra)
1 velká cibule
sladká paprika
kysané zelí
kmín
sůl
pepř
trocha mouky
trocha cukru
4 kuličky pepře
2 bobkové listy
4 vetší brambory

Postup přípravy receptu

  1. Uzené dáme povařit, po uvaření dáme stranou vychladnout, vývar nevyléváme. Cibulku pokrájíme na drobno a necháme na tuku osmahnout, zaprášíme paprikou a moukou a po krátkém osmahnutí rozředíme zbylým uzeným vývarem a vodou.

  2. Přidáme koření, pepř, kmín, bobkový list a pokrájené brambory na kousky, vaříme 10 minut.

  3. Poté přidáme scezené okapané zelí a vaříme do měkka. Uzené maso pokrájíme na kousky a dáme do polévky, dochutíme solí a cukrem (pokud je hodně kyselá).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!