Zelí v sekané

Recepty, Mleté maso

Suroviny

1/2 kg mletého masa mix (50:50)
5 menších cibulí
hrst ovesných vloček
1 vejce
1 rovná lžíce sypkého koření Alnatura (bezglutamátové polévkové koření z DM)
1/2 kg kysaného zelí
2 lžíce hnědého cukru
1 lžíce sádla

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle osmažíme dozlata drobně nakrájenou cibuli.

  2. Polovinu jí smícháme s mletým masem, přidáme koření, vajíčko, vločky a důkladně promícháme.

  3. Druhou polovinu osmažené cibulky přidáme do vyždímaného, pokrájeného a oslazeného zelí.

  4. Do pečící nádoby (lépe vyložené pruhem pečícího papíru, což jsem neudělala) dáme polovinu mletého masa, lžící upěchujeme, navrstvíme ochucené zelí a zakryjeme druhou polovinou masové směsi.

  5. Pečeme asi půl hodiny v troubě na 170-180 °C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!