Zelí s vločkami a žampiony

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

¼ hlávky zelí
2 lžíce ovesných vloček
1 bílá část jarní cibulky
250 g žampionů
2 vejce
1 lžíce kokosového oleje
5 lžic mléka
mletý kmín
sůl
pažitka
rajčata

Postup přípravy receptu

  1. Vločky namočíme na 10 minút do mlieka.

  2. Na oleji orestujeme na kolieska nakrájanú cibuľu, pridáme šampiňóny a 5 min restujeme.

  3. Vložíme nabobtnané vločky a na rezančeky nakrájanú kapustu. Osolíme, pridáme trocha rasce, podlejeme pol hrnčekom vody a dusíme 10-15 minút.

  4. Potom pridáme vajíčka a za stáleho miešania necháme zraziť. Podávame s chlebom, obložené paradajkami a posypané pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!