Zeleninovo- rýžová polévka v drůbežím vývaru
Recepty, PolévkySuroviny
- kus kuřete
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- mrkev
- celer
- petržel
- květák
- fazolky
- pár růžiček kapusty
- hrášek
- 2 hrsti hub (zmražené nebo sušené)
- bazalka
- koriandr
- 1 kostka drůbežího vývaru
- sůl
- pepř
- rýže
- olej na orestování
- pažitka
Postup Zeleninovo- rýžová polévka v drůbežím vývaru
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce dáme trochu oleje a na něm orestujeme drobně nakrájenou cibuli s česnekem, pak si připravíme veškerou zeleninu a nakrájíme jí na menší kousky a taky jí přidáme a orestujeme.
Zalijeme drůbežím vývarem, dáme zbytky z kuřete, bazalku, koriandr, pepř a malinko soli-drůbeží vývar je slaný!
Když se všechno do měkka uvaří, vyndáme zbytky kuřete, je-li na nich maso, tak ho obereme do polévky.
Mezi tím si uvaříme rýži a dáme jí do polévky tolik, aby nám polévku zhustila, nebo použijeme zbylou přílohovou, převaříme a ozdobíme pažitkou, nebo petrželkou.